Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана предизборната му кампания. За това настоя председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Банско.

"Той трябва да отговори на съмненията, че социално слаби са финансирали кампанията. Как е възможно един социално слаб човек, който трудно може да поеме своите собствени разходи, да отдели 400 лв. за кандидатпрезидентската кампания на Радев", запита вторият човек в ГЕРБ.

Борисов: Не ние воюваме с Радев, той ни шамари ежедневно

Борисов: Не ние воюваме с Радев, той ни шамари ежедневно

Обстановката в света сега е взривоопасна…

"Прозрачността е изключително важна за всеки един изборен процес. Всички тези съмнения за непрозрачно финансиране обаче пораждат въпроса дали можем да говорим за определени зависимости. Затова е редно всеки, който иска да вземе ролята на ментор в обществото, първо да отговори на всички тези подозрения", подчерта Цветанов.

По думите му, президентът Радев не изпълнявал основната си функция на обединител и не допринасял за осъществяването на пълноценен и градивен диалог между партиите и институциите, а даже напротив.

"Трудно ми е да си представя как би изглеждал един КСНС, на който Радев ще трябва да събере представителите на всички онези институции, които той ежедневно напада", изтъкна Цветанов.

Румен Радев: Разрешили сме на хора, които не почитат книгите, да взимат решения

Румен Радев: Разрешили сме на хора, които не почитат книгите, да взимат решения

СУ е люлката на знанието, свободата и критичното мислене според президента