Американският посланик Джеймс Уорлик си тръгна от България просълзен. Два часа преди неговия полет той даде пресконференция на правителственото летище, на която представи ръководния екип на американското посолство и се сбогува лично с всеки от тях.

„Това е най-трудното събитие, в което участвам по времето на целия си престой в България", каза Уорлик и добави, че България много ще му липсва и че много обича нашата страна.

„България има специално място в моето сърце и ще продължава да заема специално място", каза той. Уорлик изтъкна, че следващият американски посланик е изключителен професионалист, много добър човек и изрази увереност, че тя ще продължи да работи за развитието и укрепването на отношенията между страните ни.

„За мен периодът, прекаран тук, остава незабравим. За мен беше изключителна чест и удоволствие да бъда тук", сподели още Уорлик. Той каза, че много се гордее с работата, която е вършил в България и че винаги е бил искрен към българските граждани.

„Имало е моменти, когато това, което съм казвал да е карало някои хора да се чувстват неудобно", отбеляза обаче Уорлик и подчерта, че винаги е бил винаги съвсем искрен в това, което казва. „Но моля ви, вярвайте ми, винаги най-важното нещо за мен са били двустранните отношения между България и САЩ", добави Уорлик

Той категорично заяви, че неговият интерес към случващото се в България ще остане. Джеймс Уорлик изтъкна, че изключително много уважава българския премиер Бойко Борисов и че това ще продължи да е така и когато не е посланик и когато той не е премиер. Уорлик благодари на всички дошли на последната му пресконференция в България.