Вчерашното решение на Европейската комисия е единственото възможно. Тази позиция изрази в ефира на БиТиВи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на вътрешната парламентарна комисия Цветан Цветанов.

Припомняме, че е взето решение Балканският маршрут, по който много бежанци попадаха в Европа, да спре да съществува. Анкара вече щяла да приема обратно нередовните мигранти, заловени в турски води. Постигната е и договорка за премахването на визи за турците и за отварянето на нови глави от преговорите на Анкара за членство в ЕС.

Турция постигна всичко в Брюксел, ЕС обяви края на нелегалната миграция
Обновена

Турция постигна всичко в Брюксел, ЕС обяви края на нелегалната миграция

Дните на нередовна миграция в Европа са приключили, посочи Туск

Проблемът с бежанската вълна е общ европейски проблем, категоричен бе Цветан Цветанов. По мнението му благодарение на усилията на държавата, България не е засегната от бежанския натиск. Решението на проблема за Цветанов е да се ликвидира генезисът на бежанския поток, а именно конфликтът в Сирия и Близкия изток. Трябва да бъдем партньори с Турция, убеден е още той.

Цветан Цветанов призна, че граничарите не работят в добри условия и МВР трябвало да подобри условията, при които те пазят границата.

Полагат се усилия, поясни още Цветанов. МВР се стреми да подобри структурите си, отчете още той и поясни, че 90-95 % от бюджета на МВР отиват за заплати.

По повод коментара на следователя Бойко Атанасов, че депутатът от ДПС Делян Пеевски от трибуната на парламента е образувал делата срещу Цветан Цветанов, зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че не е изненадан. Той коментира, че съдии са повишавани след произнасяне на осъдителните присъди срещу него. Цветанов увери, че няма да съди държавата, макар че имал тази възможност. Темата за делата срещу него вече била затворена. Той е убеден, че главният прокурор е бил подвеждан от прокурори за делата срещу него.

Стана ясно още, че за ГЕРБ връщането на казармата не било на дневен ред.

Що се отнася за президентските избори, в партията на Бойко Борисов вече се готвят усилено. Цветан Цветанов посочи, че в партията имало доста почтени и качествени хора, които се утвърдили в местната и централата власт в последните 10 години.

Има няколко номинации, които се обсъждат, подчерта още Цветан Цветанов. През май или през юни ГЕРБ ще обявят кандидат-президентската си двойка.