Задкулисието се връща през задния вход. Това заяви пред bTV уволнената вчера директорка на "Автомагистрали" Десислава Христова.

Смятам, че задкулисието в нашата част, парцелирането на властта и разделянето й на четири части влече до една групова безотговорност всеки да си копае в своята градина и не смятам, че по този начин нещата ще оцелеят дълго, подчерта тя.

По нейни думи фирмата "ДЛВ" има 10 обекта по "ин хаус". В следващия момент за председател на УС на АПИ бил назначен човек, свързан с тази фирма.

"Аз говоря с Гроздан Караджов за проблеми с тази фирма и не само, въобще с обектите, в следващия момент ми се забраняват медии, започва да се говори за индексация, което категорично не стоеше, и мен ме отстраняват, без въобще да ме видят даже и да ме погледнат в очите. Не виждате ли къде е задкулисието?", запита риторично Христова.

Освободиха шефа на "Автомагистрали" Десислава Христова

Освободиха шефа на "Автомагистрали" Десислава Христова

Променят устава - да има само един директор

Тя бе категорична, че няма представа кой кой е и никога не е имала нещо общо с фирми, със задкулисие, с касички и с пари.

По делата ми - това, което наистина направила съм, трябва да се съди, а не по доносите на този или на онзи, настоя Христова.

Припомняме, Десислава Христова бе назначена по време на служебното правителство на мястото на Стоян Беличев. Първоначално тя стана член на борда на директорите, но по-късно спечели конкурс и получи позицията на шеф на съвета на директорите. Стана известна и с изказванията си пред депутатите от 46-то Народно събрание, когато се решаваше съдбата на парите, които има нужда дружеството.

Държавното дружества влезе в полезрението на министър Гроздан Караджов още в началото на мандата му. Той го обвини, че е действало като пощенска кутия, която да превъзлага на подизпълнители, при изграждането на АМ "Хемус", като е използвана вратичка в закона за ин хаус възлагането. Разкритията на Гроздан Караджов не са изненада, след като и МРРБ под управлението на служебния министър Виолета Комитова направиха редица такива.

"Автомагистрали" сключили договор за озеленяване на АМ "Хемус", но не и за строеж

"Автомагистрали" сключили договор за озеленяване на АМ "Хемус", но не и за строеж

Регионалният министър не дава краен срок за завършването на магистралата