Не сме узрели за прекия избор на лидер на БСП. Това заяви пред Bulgaria ON AIR Калоян Паргов.

Той обясни, че когато се правят избори, обикновено има среща между кандидати, които трябва да убедят избирателите си защо трябва да гласуват за тях. Корнелия Нинова и други кандидати обаче се оттеглили от кампанията.

По негови думи обществените сътресения в момента изместват вниманието от случващото се в столетницата.

" Ако не беше тази ситуация в държавата, фокусът върху БСП щеше да е доста по-голям. Медиите щяха да го отразяват доста повече. Актуалните събития обаче изместват фокуса от партийните процеси. Задачата ни в София е да избистрим всичко", обясни Паргов.

Социалисти зоват кандидатите за лидер на БСП да не участват в опорочен избор

Социалисти зоват кандидатите за лидер на БСП да не участват в опорочен избор

Тежко разделение в Столетницата

Той изтъкна, че темата за пряк вътрешнопартиен избор съществува от 30 години, но никога не се е стигало до такъв избор.

По негови думи в момента социалистите са концентрирани във вътрешнопартийните процеси.

"Когато БСП е във вътрешнопартиен цикъл, обикновено енергията и фокусът не е извън нас, а вътре в нас - кой ще спечели, кой да подкрепим и т.н. Тази кампания е най-дългата в историята на БСП - вече трае 9 месеца. Това създава проблеми. Надявам се час по-скоро да приключим това, защото обществото чака от нас да им покажем накъде да ги водим", отбеляза той и допълни, че от партийните надпревари на социалистите не им остава време да се фокусират върху случващото се извън партията.

Само Нинова и Добрев останаха в битката за лидер на БСП

Само Нинова и Добрев останаха в битката за лидер на БСП

Янков и Жаблянов се отказват от надпреварата заради съмненията им в честността на процедурата

Поо думи на Паргов целта е БСП да не се превърне в трета или четвърта политическа сила. Той изтъкна, че БСП е била национално отговорна партия и трябва да покаже отношение към властта и управлението.

"След приключването на изборите в БСП, следва консолидация на партията. Новоизбраният лидер трябва да събере всички хора и течения, после трябва да тръгне към обединение в лявото пространство. Трябва да привлече и част от обществената подкрепа, която в момента е на улицата", обясни социалистът.