Председателят на Европейския парламент (ЕП) Давид Сасоли ще провери изказване на евродепутата Ангел Джамбазки, свързано с евродепутати от парламентарната транспортна комисия, пише "24 часа".

Повод за проверката са думи на Джамбазки в български медии с думите, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е "французойката от алжирски произход", а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг - "германец от турски произход".

"Атака" иска да чуе държавата за престъплението на Ангел Джамбазки

"Атака" иска да чуе държавата за престъплението на Ангел Джамбазки

Десислав Чуколов заподозря, че пробата на евродепутата е направена във ВМА

Коментарът на Джамбазки бе по повод усилията на Ертуг и Дели, довели до неокончателното одобрение на промени в ущърб на българските превозвачи по пакета "Мобилност". 

Бойко Борисов за Джамбазки: Власите накрай Дунава се давят

Бойко Борисов за Джамбазки: Власите накрай Дунава се давят

Премиерът е разочарован от действията на любимия си политик извън ГЕРБ

"Всички тук сме евродепутати и всички сме с различен произход. Не може колеги да бъдат посочвани заради произхода им. Призовете г-н Джамбазки да спазва реда", настоя съпредседателят от групата на Зелените Филип Ламбертс.

В подкрепа на Ламбертс се присъедини и председателят на групата на социалистите и демократите Ираче Гарсия, която заяви, че ЕП е на всички европейци. Правилата тук трябва да бъдат спазвани, думите към евродепутатите Карима Дели и Исмаил Ертуг са напълно неприемливи. В ЕП не може да се правят расистки изказвания, това е напълно недопустимо, допълни Гарсия.

Припомняме, на 12 декември евродепутатът Ангел Джамбазки бе хванат да шофира пиян в Самоков. 

Коментар по случая имаше и премиерът Бойко Борисов.

Сидеров: Кой отърва Джамбазки от затвора?

Сидеров: Кой отърва Джамбазки от затвора?

Кой подмени кръвната му проба? Това пита лидерът на "Атака"