Сбилите се в Раднево не можели да разпределят помежду си територии за разпространение на наркотици. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС Александър Методиев-Бат Сали.

Той твърди, че боят между двете групи на пътя е точно заради това.

Припомняме, че напрежението в Раднево ескалира и се стигна до размирици, след като заради отнето предимство възникна конфликт между два автомобила. Малко по-късно пред фитнес зала в града трима мъже бяха нападнати от други четирима с бухалки.

Хиляди протестираха за пореден ден в Раднево

Хиляди протестираха за пореден ден в Раднево

При засилено полицейско присъствие

23-годишният Динко Асенов, 39-годишният Калчо Иванов, 21-годишният Антон Иванов и 19-годишният Стефан Иванов, син на Калчо, бяха обвинени за опит за убийство по хулигански подбуди. Съдът ги остави в ареста.

В Раднево от няколко дни се провеждат протести, като преди два дни се стигна до сблъсъци между жандармерия и протестиращи.

Бат Сали коментира, че всички знаят за разпределянето на територията за дрога, но го криели и се разпространявала версията, че за пореден път цигани бият българи.

Жители на Раднево са категорични, че в града няма етнически конфликти.

Шефът на местното полицейско управление Мирослав Маринов твърди, че над четиримата арестувани биячи не е имало протекция. Били обработени всички получени в полицията сигнали за незаконни действия.