"Правителството не се е бетонирало, а се опитва да каже защо е добре да се изчакат редовните избори, като това са демократичните процедури. С тях промените стават по-бавно, призна в студиото на БиТиВи депутатът от ГЕРБ и първи МВР министър в този кабинет Валентин Радев. Той увери, че целта на ГЕРБ в управлението е да не допуснат във властта БСП и ДПС. "Този мафиотски модел беше наложен именно от тези партии", заяви Валентин Радев.

Той оцени като добро решение в тази ситуация замяната на вътрешния министър Младен Маринов с Христо Терзийски. "Винаги съм вярвал, че в МВР на върха трябва да бъде политик, който да може да погледне системата отвън и да се опита да направи някакви промени", коментира Радев.

Томислав Дончев: Не сме плашливи, чуваме, но няма с кого да говорим

Томислав Дончев: Не сме плашливи, чуваме, но няма с кого да говорим

Няма мафия, може да има грешка, обясни Деница Сачева

Депутатът обаче не посочи мотиви за смяната на министрите, като по думите му, щом премиерът е преценил така, значи разполага с повече информация.

На въпрос да коментира вчерашната случка с ескортирането от страна на полицията на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидера на БСП Корнелия Нинова на излизане от БНТ, Валентин Радев заяви, че и тези дами имат права, както и протестиращите. Явно обаче двете са се почувствали застрашени.

Валентин Радев призова преди да се правят изводи за записа и гласа на премиера Бойко Борисов да се изчака решението на нашата съдебна система и нашите институции. Вчера в ефира на предаването "Лице в лице" евродепутатът Елена Йончева съобщи, че е дала аудиозаписа, в който се чува глас, подобен на този на премиера, на американска компания, която работи за ФБР. Експертизата е показала, че той е автентичен и че това е гласът на Бойко Борисов.

Елена Йончева: Аудиозаписът с гласа на Борисов е автентичен

Елена Йончева: Аудиозаписът с гласа на Борисов е автентичен

Експертизата има правна стойност

Валентин Радев макар и да уважава дейността на журналиста Елена Йончева, откакто е обвързана с политическа партия, й няма доверие. "Не вярвам на Елена Йончева, откакто прави разследвания с политически уклон. Има право да реши да направи това, но нека чуем какво ще кажат нашите институции. Нека им вярваме", призова Радев. Той не одобрява това, че Йончева е предала заключенията на експертизата на белгийската полиция, макар и това да е станало по препоръка на председателя на ЕП Давид Сасоли. Не бива да се правят такива работи, посочи Валентин Радев.