Вицепремиерът Валери Симеонов предлага Министерството на външните работи - МВнР да вземе отношение за такова "унизително определение за България" по повод изказването на руския президент Владимир Путин.

Симеонов иска да изчака края на ремонтите в София и тогава да се коментира, "струва ми се прибързано да се правят оценки", обясни той пред БНТ.

Петкова обясни поскъпването на природния газ с ЕК и "Газпром"

Петкова обясни поскъпването на природния газ с ЕК и "Газпром"

Сливане на АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица изток 2" не решава проблеми

Вицепремиерът не е доволен от твърдението на Путин, че "България е слаба и затова е отхвърлила "Южен поток". Решението на България за спиране на "Южен поток" е заради опасността да се нарушат правила на ЕС и държавата да претърпи сериозни финансови санкции.

Да се инвестира в тръбопровод и да се чакат такси след 20 или 220 години, е глупаво, има и сериозни икономически основания да се отхвърли този проект, обясни Симеонов.

Путин остро нападна България, Европа не трябвало да е като нас

Путин остро нападна България, Европа не трябвало да е като нас

България проявила слабост и неспособност да защити националните си интереси

Според него, не е добре да се прибързва с избор на главен секретар на МВР, като въпросът ще бъде поставен и на коалиционния съвет в Министерския съвет.

Във връзка с избора на Светлозар Лазаров за поста, Симеонов обясни, "че този човек все още носи сериозни негативи от случая с Лясковец, тъй като стана ясно, че цялата операция е по негово разпореждане. Там имаше убит командос. Не знам до къде стигнаха делата и не мисля, че това е подходящият избор".

В "Обединени патриоти" са се подписали за сегашната ситуация, не за бъдещи коалиции, коментира вицепремиерът и допълни, че не вижда проблем в това, една от партиите да участва на следващи избори с друго обединение.

Националният координатор на Атака Светлозар Лазаров е подал оставка

Националният координатор на Атака Светлозар Лазаров е подал оставка

Лазаров беше главсек на МВР в правителството на Орешарски