Валери Симеонов е привърженик на по-строги мерки. "Нито сме по-съвършени, нито по-напреднали цивилизационно от Германия, Франция, Италия, Австрия, да видим те какво правят, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. На въпрос в студиото на БНТ за локдаун, Симеонов заяви: "Естествено пълно затваряне - има нещо по-важно от икономиката и бизнеса и това е човешкият живот." Масовите мероприятия трябва да се отграничат, според него.

Трябва да вярваме на нашите специалисти и да им се доверяваме, призова бившият вицепремиер. Според него от самото начало медиите са насаждали разнопосочни мнения и позиции, поставяйки нещата, по думите му, в шеговита и несериозна плоскост.

"Вирусът става по-траен, агресивността му се засилва и трябва да вярваме на нашите специалисти. Има нещо по-важно от икономиката и това е човешкият живот".

Според него държавата отговорно трябва да подпомага бизнеса, за да може да работи, доколкото не нарушава мерките. НФСБ ще подкрепи предложението на здравния министър болници, които отказват да лекуват коронавирус, да им бъде прекратен договора с НЗОК.

Черен рекорд на починали от COVID-19 у нас

Черен рекорд на починали от COVID-19 у нас

Всеки трети изследван е с положителен тест, новозаразени са 71 медицински лица

Законите трябва да се спазват от всички и това трябва да е ясно, защото останалото обезверява хората. Валери Симеонов лично смята да подаде сигнал утре до вътрешния министър, включително и за това дали заведението в Пловдив, където тази нощ е имало частно парти, е наказано, защото не е спазвало закона за шума.

"Не мога да приема, че по най-нагъл брутален начин, в една дискотека в Пловдив да правят луд, див чалга купон, без маски, нарушавайки както епидемичните мерки, така и Закона за шума. Това заведение трябва да бъде затворено, а не да бъде глобявано с някакви смешни глоби." Валери Симеонов има информация, че във въпросното заведение са били един заместник-кмет и шеф на Напоителни системи. Симеонов иска спешни мерки и да се направи проверка на това самата полиция как си е свършила работата.

Дискотеките са последния ни проблем в момента от гледна точка на бизнеса, но законите трябва да се спазват.

За мандата, който изтича, НФСБ вдигнахме пенсиите 5 пъти, каза още Валери Симеонов и след това се поправи, че все пак това е станало в съуправление с ГЕРБ, но по настояването на НФСБ. Валери Симеонов не се притеснява от социологическите проучвания и за него няма проблем да излезе от Народното събрание.

Борисов гарантира финансова стабилност поне до ноември догодина

Борисов гарантира финансова стабилност поне до ноември догодина

Лекарите ще получават по 600 лв. допълнително към заплатите си до края на 2021 г.