Директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов ще бъде изслушан от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Той ще отговаря на въпроси, свързани с разпространените негови разговори с премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и бившия заместник-директор на "Митниците" Антоний Странджев.

Изслушването на Ваньо Танов ще търси отговор на въпросите дали записите са истински и какво точно е казал Танов, заяви независимият депутат и член на вътрешната комисия Камен Петков.

Записите с Ваньо Танов са от действително проведени от него разговори, каза пред БНР депутатът Михаил Миков от подкомисията за контрол на специалните разузнавателни средства.

Той обаче отказа да се ангажира с категорично мнение за съдържанието им.

Припомняме, бившият заместник-началник на Агенция "Митници" Антоний Странджев потвърди автентичността на разговора си с Ваньо Танов.

По-рано днес градският прокурор Николай Кокинов заяви, че се надява действията по установяване дали тези разговори са манипулирани да приключат в законоустановения срок от 2 месеца.

Когато получим отговори, тогава ще ви информираме. Ние каквото е трябвало сме го направили", подчерта още той и допълни:Няма да се правя на оракул - когато имаме отговори, ще ги дадем на обществото."

По думите му прокуратурата прави всичко възможно това да стане колкото се може по-скоро, но в крайна сметка са зависими от чужди мнения - тези на експертите, които се нуждаят от технологично време за изготвянето на назначените експертизи.