Увеличение на полицейските заплати не било договорено. Това стана ясно от коментара на вътрешния министър Валентин Радев за вчерашната среща със синдикатите.

Днес министърът изрази учудване от въпроса за договорения ръст на полицейските заплати. Самият Радев не е разговарял с финансовия си колега. Ако все пак Горанов го е казал, много хубаво, според вътрешния министър. 

Полицейските синдикати втрещени от думите на министъра

Полицейските синдикати втрещени от думите на министъра

Започват подготовка за протестни действия

Радев обясни, че синдикатите вчера са имали второ заседание, на което е присъствал заместник-министърът Стефан Балабанов, който ще се занимава с партньорството със синдикатите. Валентин Радев е бил информиран за какво е говорено на срещата и не е останал доволен от развоя на темите.

МВР синдикатите принудени от закона да стачкуват

МВР синдикатите принудени от закона да стачкуват

Искат 15-20% увеличение на основните заплати тази година

Моята молба към синдикатите беше - дайте ми аргументи, посочи вътрешният министър. Той е искал да бъде убеден от синдикатите с аргументи. Припомняме и че преди няколко дни самият министър заяви, че не вижда аргументи за увеличение на заплатите на служителите на МВР.

Самите синдикати са настоявали да дойде на срещата и финансовият министър, зам.- финансовият министър, дори шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Полицаите са оборудвани с всичко, е мнението на Радев. Складът в Симеоново е пълен за една година, дрехи обувки и каквото трябва, подчерта той.