Когато Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ) се отвори, има текстове, които коментират конкретни години - въглищните централи, емисиите и либерализацията на пазара. В момента е въпрос на 30 секунди гласуване - ще запазим ли въглищните мощности на България, или няма да ги запазим. Това заяви депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова пред журналисти в парламента относно затварянето на въглищните централи в Плана за възстановяване и устойчивост.

Михайлова е чула днес, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепя тезата на "Възраждане" от предходното Народното събрание, че трябва да се отвори Планът за възстановяване и устойчивост. Какво ще внасят ГЕРБ, което е вече било внесено, подлежи на коментар и в момента трябва да гласуват това, което е изработено от нашите юристи. Няма какво да внасят ГЕРБ, посочи тя.

Кой затваря Мариците - Асен Василев и Жечо Станков си спретнаха скандал

Кой затваря Мариците - Асен Василев и Жечо Станков си спретнаха скандал

ПП ще настоява за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост

Според Михайлова депутатите ще си играят - коя политическа организация ще надцаква другата за Плана за възстановяване. Какво ще подкрепяме ние на ГЕРБ, недоумява депутатът от "Възраждане" и отхвърли всякакви възможности да се изработи едно общо предложение за отваряне на ПВУ за въглищните централи.

Тя обясни, че от 27 октомври миналата година "Възраждане" се опитвали да отворят темата, която привидно искат да отворят ГЕРБ и ПП - позициите спрямо Плана за възстановяване и устойчивост и планираното затваряне на въглищните централи. По мнението на Искра Михайлова това е тежко политическо лицемерие, защото в последните 9 години ГЕРБ правили престъпления към въпросния План за възстановяване и както Кирил Петков казал - че заварил България на ръба на пропастта. ПП направиха всъщност това с Плана за възстановяване и устойчивост и вкараха България в пропастта със записаните унищожителни дати за приключване на енергийния ни суверенитет, коментира Михайлова.

ГЕРБ искат незабавно отваряне на Плана за възстановяване заради Gemcorp

ГЕРБ искат незабавно отваряне на Плана за възстановяване заради Gemcorp

Щетите от Асен Василев в енергетиката трудно ще се компенсират, убеден е Бойко Борисов