Промените в движението в центъра на София са прибързани и влошават ситуацията с трафика, като се усложнява движението в центъра на града. Такава е позицията на "Възраждане" за спорните нововъведения, представена от общинския съветник от партията Деян Николов на среща с граждани.

Според формацията предложеното паркиране по диагонал назад на бул. "Витоша" ще създаде хаос и непредвидими ситуации. От "Възраждане" и предполагат, че аргументът, че така шофьорите имат по-добра видимост при маневриране, идва от хора, които не са шофирали в града и вероятно изобщо не са шофьори.

От партията подчертават, че въвеждането на такива промени не трябва да създава проблеми и неудобства за шофьорите. От "Възраждане" посочват, че не трябва за насърчаване на използването на градския транспорт или велосипедите гражданите да бъдат принуждавани да променят поведението си чрез ограничаване на достъпа до уличната мрежа за автомобили или със създаване на изкуствени задръствания. Вместо това от формацията искат да се намери баланс между развитието на велосипедната инфраструктура и подобряването на градския транспорт, като се вземат предвид и нуждите на ползващите автомобили, включително по отношение на паркирането в района и проблемите свързани. От "Възраждане" настояват общината да се ангажира с открит и конструктивен диалог с гражданите и заинтересованите страни, за да се намерят решения, които отговарят на нуждите на цялото общество, а не на отделни части от него.

Васил Терзиев подкрепи реорганизацията по бул. "Патриарх Евтимий"

Васил Терзиев подкрепи реорганизацията по бул. "Патриарх Евтимий"

ЕЦТП даде на съд репението за новата организация

"Изобщо, цялата концепция да навредим на шофьорите, за да ги свалим от колите, е грешна. Силовите промени, които не се основават на добре обмислени планове и консултации с обществото, рискуват да разделят гражданите и да създадат напрежение в града, каквото вече виждаме", заявяват от партията и допълват, че вместо това трябва да се насърчи участието на всички заинтересовани страни в процеса на взимане на решения, за да се постигне съгласувано и устойчиво развитие на градската среда. За "Възраждане" идеалният вариант е транспортнатата инфраструктура за автомобили, градският транспорт и условията за велосипеди да се развива заедно с общо балансирано решение, съобразено с нуждите на възможно най-много граждани. "При невъзможност, трябва да се приоритизират нуждите на най-големите групи граждани. Не е редно да се принуждават хората да използват един вид транспорт за сметка на друг. Какъв транспорт да използват гражданите е въпрос на личен избор и предпочитание, а ролята на общината е да направи всеки вариант възможно най-удобен", коментират от формацията.

От "Възраждане" не подкрепят направените промени и считат, че вредите от тях в конкретния случай са повече от ползите.

Втори пореден ден софиянци излязоха на протест заради бул. "Патриарх Евтимий"

Втори пореден ден софиянци излязоха на протест заради бул. "Патриарх Евтимий"

Недоволството е породено от новата организация на движението в центъра