Работната група за и против зеления сертификат започна работа. Деян Николов от "Възраждане" обясни на брифинг в парламента, че срещата е приключила предсрочно.

Неизвестна жена влязла в сградата на Министерския съвет и казала на работната група да спре живото излъчване, инициирано от "Възраждане". 15-20 минути се водил спор за излъчването. 

От "Възраждане" все пак излъчиха на живо във Facebook началото на заседанието и посочиха, че държат на прозрачност. Експертите от Министерския съвет обаче възразиха, че не желаят и не са давали съгласие да бъдат излъчвани онлайн. Те предложиха да има запис на диктофон, но не и с камера.

Нямахме предварителна уговорка да няма излъчване, подчерта Николов, според когото няма проблем да има прозрачност. Проф. Радка Аргирова еднолично решила да прекрати срещата, допълни той. 

От "Възраждане" очакват становището на премиера Кирил Петков.

Ние се събрахме там, за да не се събират хората по площадите, обяви и доц. Атанас Мангъров.

Според него някои хора искали казаното там да не се чуе от широката аудитория. Лидерът на партията Костадин Костадинов се закани, че веднага ще търси разговор с Кирил Петков и проф. Радка Аргирова.

След 5-часови дебати депутатите се решиха на зелен сертификат

След 5-часови дебати депутатите се решиха на зелен сертификат

Така показвали солидарност и обществена отговорност

След като не се стигна до разбирателство, координаторът на работната група проф. Радка Аргирова, която е и съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на пандемията от COVID-19, обяви, че  представителите на МС си тръгват. Искаме да разговаряме с вас и нищо повече, уточни тя и минути по-късно прекрати заседанието.