София днес е столица на Европа. Това заяви лидерът на ЕНП в ЕП Манфред Вебер след среща с представители на ГЕРБ в Народното събрание. Българското европредседателство е много добре организирано, изтъкна той и ни похвали за начина, по който ръководим ЕС.

Похвали ни за контрола, който ще се прилага върху Европол, регламент за който е постигнат именно сега. Темата за Западните Балкани в последните години била на заден план в Европа. Затова Вебер е доволен, че проблемът е поставен отново по време на председателството ни.

За пакета за мобилност Манфред Вебер каза, че ЕНП ни подкрепя. Ние сме партията на свободния пазар, искаме на този пазар да има свободна конкуренция, категоричен бе Вебер.

Вебер: Западните Балкани трябва сами да искат развитие

Вебер: Западните Балкани трябва сами да искат развитие

Необходимо е в Западните Балкани да се решат всички въпроси за границите

Не трябвало да се използват европейските механизми, за да се дава предимство на едни превозвачи пред други. Вебер е изненадан обаче от поведението на социалистите в ЕП. Те именно застъпвали идеята за по-високи социални стандарти. Затова е изненадан от позицията на червените на местно ниво. Днес София е столицата на Европа, отново ни похвали Вебер.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е доволен от казаното от лидера на ЕНП в ЕП. Манфред Вебер винаги ни е подкрепял, заяви Цветанов. Той подари на европейския гост българска картина.