Великобритания навлиза в нов етап. Това заяви пред БНТ британският посланик у нас Ема Хопкинс.

Не празнуваме, но и не страдаме, изтъкна тя за напускането на Великобритания на ЕС. Обединеното кралство гледа оптимистично на бъдещето си. Хопкинс се надява, че ЕС ще продължи да се развива и да се вслушва в своите граждани. Тя прогнозира стабилност в Европа. Според нея ще има споразумение за търговските отношения.

Великобритания иска да възстанови икономическата си независимост, изтъкна посланик Хопкинс. Прогнозите показвали, че БВП на кралството ще расте от отношенията със САЩ, Китай, Австралия. Великобритания вижда потенциал със страните от Южна Америка.

Химията между Борис Джонсън и Доналд Тръмп е силна, те много се харесват, каза Ема Хопкинс.

Великобритания официално напусна ЕС

Великобритания официално напусна ЕС

Започва период на търговски преговори

140 000 българи са се регистрирали, за да затвърдят статута си на уседналост във Великобритания. Техните права са защитени, по думите й. От 2021 година ще има нова миграционна политика. Около 6000 български студенти учат във Великобритания. Обединеното кралство има полза от българските студенти, изтъкна Хопкинс. Трябва да се видят новите миграционни правила, за да е ясно как ще учат нашите студенти.

10 500 британци са се регистрирали са живеят у нас. Те искат да останат да живеят тук. Брекзит дава възможност на британците да започнат да мислят по нов начин, според посланик Ема Хопкинс.