"Защо след Хелоуин продължава сезонът на тиквите?". Този въпрос отправи в ефира на bTV бившият енергиен министър Александър Николов.

Той постави и темата за отношенията към народни представителки. Коментарът му бе по повод интервюто на Бойко Борисов и критиките му за газовата криза.

Николов подава иск срещу служебния министър на енергетиката Росен Христов за твърденията му към него за завареното в сектора. По думите му на Христов ще му се наложи дебат с него. Не може името ти да бъде петнено, категоричен бе Николов.

Той не е викан в следствието на разпит.

Не е купуван газ с 30% по-скъп от доставяния от "Газпром", стана ясно от думите му.

Продължаваме промяната като ЕК опровергава Росен Христов

Продължаваме промяната като ЕК опровергава Росен Христов

Всичко, което се изговори в пленарна зала е лъжа

Министерството на енергетиката дори е изпратило вариант на руския доставчик как да изпълнява договора си към България в съответствие с декрета на Владимир Путин.

Припомняме, в петък Росен Христов заяви, че ДАНС и прокуратурата са го разпитвали за спирането на доставките от "Газпром".

Той твърди, че газът, който е купуван от правителството на Кирил Петков, е с 30% по-скъп, купуван е на борсова цена, а сега се купува с 50% отстъпка. По негови думи е имало инструкции от Министерството на енергетиката към "Булгаргаз" да не предприемат мерки и начин на плащане, с което предизвикват спирането на доставките на руски газ.

Христов уточни, че останалите европейски държави плащат по новата схема, а България е единствената държава, която не го прави.

Прокуратура, ДАНС и ГДБОП проверяват доставките на газ на кабинета Петков

Прокуратура, ДАНС и ГДБОП проверяват доставките на газ на кабинета Петков

Росен Христов увери депутатите, че газът е осигурен