Върховният касационен съд (ВКС) е отказал да регистрира политическа партия "Нормална държава".

Хората на Георги Кадиев се заричат дори и никога да не получат регистрация като политическа партия, да продължат да назовават нещата с истинските им имена. Те смятат, че случващото се с тях е поредната проява на поръчково правосъдие. Същото правосъдие било на челните страници на всеки евродоклад в последните 10 години. То се криело и зад процедурни хватки, докато чакало заповедите на своите господари - политиците, които не са готови да изпуснат властта.

Припомняме, че в края на ноември Софийският градски съд отказа регистрация на политическа партия "Нормална държава" в публичния регистър на партиите. Партията обжалва решението пред Върховния касационен съд.

В позицията си до медиите от "Нормална държава" изтъкват също, че в съдебната система работят достойни и горди хора. Затова те винаги ще са на тяхна страна и ще ги подкрепят в протестите и в битката им за правосъдие. От партията на Кадиев изразяват съжаление, че подкрепата им към чистото и нормалното е дала повод да бъдат атакувани от нечистото и подвластното на олигархията.

Те се заричат, че нищо няма да ги спре да продължат напред, защото имат кауза, а тя е изграждането на нормална държава.

СГС отказа регистрация на партия "Нормална държава"

СГС отказа регистрация на партия "Нормална държава"

От партията на Кадиев обжалват пред ВКС

В позицията до медиите от партията на Георги Кадиев изтъкват още, че формалните мотиви ще им бъдат предоставени след три дни, а истинските щели да останат скрити. От "Нормална държава" обаче твърдят, че мотивите са, че партиите на статуквото са се уплашили. Те вече били тръгнали да печелят избори и да разпределят партийни субсидии. Затова не биха допуснали млада партия, която не е част от корупционната им схема, да получи шанс, са убедени от партията на Кадиев. Те допълват, че първия път на подчинение е бил съдът, а сега - прокуратурата.

От "Нормална държава" са категорични още, че когато не гласуваш за Пеевски, все някога ти отмъщават. "Когато вървиш срещу течението в БСП - все някога ти отмъщават. Когато не играеш с ГЕРБ - все някога ти отмъщават. Когато, заедно с гражданите, биеш всички в Младост- няма как да те оставят", подчертават хората на Георги Кадиев.

Те смятат, че статуквото се уплашило не е от тях, а от символа на свободни хора, които не се страхуват, не се продават и не целуват ръка на системата. Тези хора обаче искали нормална, справедлива към всички държава, която защитава онеправданите, а не "оправданите".