Не приемаме нито една от критиките на президента. Това обяви на брифинг в НС социалният министър Деница Сачева.

Не видяхме нито една конкуренция на нашите предложения, изтъкна тя. Този бюджет е насочен изключително към хората, обяви още министърът.

Имаше обещания за стратегия за развитие на България, но не сме я видели. Считаме, че това е политическо заяждане, което не е в интерес на гражданите, каза Сачева по повод думите на президента Румен Радев, че не вирусът, а хаосът на управлението убива хората.

Този бюджет е насочен към хората, става въпрос за редица социални мерки, които се предлагат, каза Сачева и изреди някои от мерките.

Спекулации било твърденията на държавния глава, че хората няма да получат пари преди Коледа. Сачева обеща това да стане до 12 декември.

Хората не умират от COVID-19,  a от хаоса в управлението, отсече Радев

Хората не умират от COVID-19, a от хаоса в управлението, отсече Радев

По думите му мерките са пожарни и закъснели

Томислав Дончев обясни, че още една мярка се разработва за подкрепата на бизнеса. Кандидатстването ще става изцяло по електронен път. Критиките на процента за бюджета не били основателни.

Да критикуваш е изкуство, смята още Томислав Дончев. Кого обслужва президентът Радев с апокалиптичните сценарии, които чертае, недоумява той и го обвини в скверна технология за трупане на политически дивиденти. 

И двата щама на вируса са опасни и шипченският, и софийският, изтъкна още вицепремиерът Томислав Дончев.