Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова посети Националния институт за изследване на вино, спиртни напитки и етерични масла в Деня на Трифон Зарезан. След като разгледа лабораториите, тя поздрави екипа за постигнатите добри резултати, съобщиха от пресцентъра на икономическото ведомство.

"Българските вина са качествени и добре познати по цял свят. Ние в Министерството на икономиката работим усилено в посока насърчаване на износа. Нашата цел е да подкрепяме българските производители", заяви Нинова.

При визитата в Института за изследване на виното стана ясно, че отделни държави като Япония признават за внос български вина, сертифицирано единствено от Националната лаборатория.

Българите в Северна Македония искат ясно определение на общата ни история

Българите в Северна Македония искат ясно определение на общата ни история

Интересите на ОМО "Илинден" в Страсбург се защитават от Тони Менкиноски

Припомняме, също днес в Скопие започва първото заседание на работната група "Икономика, търговия и иновации между България и Република Северна Македония".

Нинова отказа да замине за РСМ заради срещата на македонския президент Стево Пендаровски с представители на забранената сепаратистка организация ОМО "Илинден".

След срещата на Пендаровски с ОМО "Илинден" от Българското външно министерство излязоха с остра реакция след срещата на Пендаровски с ОМО "Илинден".

"Дни след успешното съвместно заседание на правителствата на двете държави, отново ставаме свидетели на повишаване на общественото напрежение, породено от конкретни действия на президента на Северна Македония, с което се правят опити за възобновяване на теми, влизащи в конфликт с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г. Подобни действия не допринасят за намиране на решения на политическите въпроси в посока ускоряване на процеса на европейската интеграция на Северна Македония", се казваше в позицията на МВнР.

Българин от Северна Македония пише на Петков първо да гарантира правата на сънародниците ни там

Българин от Северна Македония пише на Петков първо да гарантира правата на сънародниците ни там

Репресиите над сънародниците ни в РСМ продължават до днес

На думи Пендаровски заяви, че той с нито едно свое действие до момента, нито пък в бъдеще ще работи срещу Договора за приятелство и добросъседство, който беше подписан през 2017 г. между България и РС Македония.

На срещата в Република Македония днес замина министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. Той е съпредседател с македонския финансов министър на финансите Фатмир Бесими ще съпредседателства срещата.

Напразни останаха опитите ни от редакцията на news.bg да се свържем с пресцентъра на Министерството на икономиката, за да чуем мотивите на вицепремиера да не присъства на осрещата в Скопие.

Петър Стоянович: Северна Македония е случайно създадена държава, нация и език

Петър Стоянович: Северна Македония е случайно създадена държава, нация и език

Българския политически елит да има единна позиция към Македония, настоява историкът