Винаги сме се старали това, което поемем като ангажимент към синдикатите, да го изпълняваме. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Осмия конгрес на КНСБ.

Той се солидаризира с казаното от Пламен Димитров и призна, че хората сега очакват повече доходи. По думите му обаче има две сфери, в които има огромно харчене на пари, което винаги след това се отразява на социалната сфера. Двете сфери са свързани с мигрантската криза и необходимостта от превъоръжаване.

Борисов посочи, че финансовата криза в Гърция и тежките политически проблеми в Македония правят стабилността на България още по-значима за ЕС.

"Политическата класа трябва да си дава сметка за това. Не случайно подадохме оставка", коментира лидерът на ГЕРБ.

"В момента ЕС и ние харчим много пари и все още решението на кризата не се вижда", коментира Борисов въпроса с бежанците и разселването им.

КНСБ фокусира бъдещото правителство върху бедността
Обновена

КНСБ фокусира бъдещото правителство върху бедността

В страната растат социалните неравенства, разделението и социалното изключване

По отношение на международната обстановка и изискванията, които поставя Алиансът (НАТО) пред нас, Бойко Борисов коментира, че се налага ескалацията на въоръжение. Той посочи, че изискванията към нас са свързани с нови милиарди. Така, вместо да говорим за мир и социален просперитет, темата е въоръжаване, коментира Борисов.

"Ще се постараем максимум тази година", обеща Бойко Борисов. Той изтъкна, че сега няма тези плащания да са от бюджета, каквито е направил по време на предходния мандат. Той визира плащанията за Американските централи, за АЕЦ "Белене", за КТБ.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че разликата между заплащането на един работник в Европа и България е 1 към 10 в някои сфери.

"Мислим и тук трябва да знаете, че ще продължи боят по контрабандата, корупцията", коментира Бойко Борисов. Той допълни, че така ще могат да се увеличат доходите на хората и да бъдат увеличени пенсиите.

Той отново изтъкна, че политическият елит е изключително отговорен пред хората. Само преди няколко месеца излязохме от управление, за да се подредим по начин, който хората искат, отбеляза Борисов и посочи: "Политическият елит е отговорен пред хората. Преди няколко седмици излязохме от управление, за да се подредим така, както хората искат. Нямам вина, че хората ни избраха пак нас".

По отношение на въгледобива, Бойко Борисов посочи, че с Полша са на едно мнение и ще бъдат положени всички усилия да бъде отложена програмата за въгледобив.

Борисов не пропусна да отбележи, че е можело и те да изпратят един поздравителен адрес. "Имаме написани доста неща и ние", посочи Борисов (бел. р. преди изказването на Борисов бяха прочетени поздравителни адреси от президента Румен Радев, служебния премиер Огнян Герджиков и председателя на 44-то НС - Димитър Главчев). Аз мисля, че когато човек иска да изрази своето уважение - го прави лично, каза Борисов.