На 23 октомври в Централния военен клуб в София ВМРО ще отбележи 120-годишнината от създаването на Организацията.

В 18.30 ч. ще започне тържествен концерт с участието на народната певица Любка Рондова, ансамбъл „Гоце Делчев" и редица други изпълнители.

Преди това от 17.30 ч. в зала №1 на Военния клуб ще бъдат представени три нови книги, издадени съвместно от Фондация ВМРО и издателство „Захарий Стоянов".

Публична премиера ще има книгата на Симеон Радев „Македония и Българското възраждане" -том. І и ІІ. Това е един от шедьоврите на българската историческа публицистика. Написаното от Симеон Радев цели да се изтъкнат в края на Първата световна война аргументите за принадлежността на население на Македония към българския народ.

На 120-тата годишнина на ВМРО е посветено второто преработено и допълнено издание на книгата на Красимир Каракачанов „ВМРО. История на една борба". Председателят на Организацията си е поставил благородната задача да направи кратка история на героичните и трагичните страници на историята, но не пропуска и днешните измерения на т.нар. македонски въпрос.

Третата книга, която ще бъде представена е „Македония в моя живот" - спомените на легендарния Стоян Бояджиев (1915 - 2004). Той е юрист, общественик, изтъкнат деец на ВМРО и почетен председател на Организацията до смъртта си. Той е известен с книгите си „Съществува ли македонска нация", „Македония под сръбско иго. 1913 - 1941" „Истинският лик на Яне Сандански" и др.