ВМРО в СОС призовава Столична община да не участва в унищожаването на Витоша и настоява "СОС да излезе с решение, че предлага на МОСВ да започне процедура по изменение на действащия план за управление на Витоша".

Столична община щяла да издаде предписание да се режат лифтовете на Витоша, а без да се измени сегашният план за управление, съоръженията не могат да се модернизират. Всички знаели това, но припявали в хора на "зелените" НПО-та, чиято основна цел била да се противопоставят на всичко, което може да се направи на Витоша и в крайна сметка планината да остане затворена за хората, коментира Карлос Контрера, който е председател на групата "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" в Столичния общински съвет.

Според него, именно подобни действия бавят и други големи инвестиционни проекти, "които ще "отворят" природата за хората" и се чуди, "чии интереси всъщност защитават т.нар. еколози".

Витоша ски подменя всички съоръжения, ако се премахне забраната

Витоша ски подменя всички съоръжения, ако се премахне забраната

Имали план за модернизация на цялата ски зона

"Така например разбрах, че Общината щяла да придобива лифтовете, които са частна собственост. Въпросът е как ще стане това - ще ги национализиралите ли, колеги? Или ще ги купувате? Ама те не се продават. Ако пък се продават, кой ще плаща сметката, защото ще е десетки милиони в евро", коментира пред СОС представителят на ВМРО.

"Това остава да направите, да останете в историята като хората, нарязали за скрап лифтовете на Витоша. Тук се обръщам към всички политически групи, колеги, опомнете се", обяснява той.

"Не, няма концесия на Витоша, лифтовете са придобити чрез транслативни сделки и са частна собственост ... До момента само работни групи и приказване. Вече се питам не сте ли паднали и Вие под давлението на "зелените" лобисти, които мило и драго дават да пречат на туризма на Витоша ... Правилната стъпка е да се промени сега действащият план, който забранява новото строителство, защото за да подмени собственикът един стълб и да сложи нов модерен лифт, е ново строителство по смисъла на ЗУТ", коментира Контрера.

Екоактивисти искат публичен избор на 5-членката за делото за Пирин

Екоактивисти искат публичен избор на 5-членката за делото за Пирин

Съставът да бъде определен пред журналисти и IT експерти

"Промяната на сега действащия план ще даде възможност да се подменят лифтовете и влековете и разрухата на Витоша да спре ... ако не, то ще се наредите в кохортите на зелените кресливи НПО-та, които блокират и задушават Витоша ... Пак повтарям, опомнете се, преди да станете съучастници в унищожението на лифтовете на Витоша", заявява председателят на групата "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" в Столичния общински съвет.