ВМРО искат Комисията за защита от дискриминация да бъде изслушана в Народното събрание. Искане за това ще бъде внесено в първия пленарен ден. Искането се дължи на съмненията на патриотите в безпристрастността на органа и това, че "докато НПО-тата пишат жалби и ядат с тях на една маса, циганите продължават да безчинстват.

Конкретният подов за искането на ВМРО и снимка на Ангел Йорданов, който те наричат Ачо циганина, с ръководството на КЗД.

Припомняме, Ангел Йорданов е председателя на сдружение "Единство", което подаде жалба в Комисията по дискриминация по повод думи на военния министър и вицепремиер Красимир Каракачанов в село Войводиново.

Днес се провежда и протест пред Министерски съвет на ромски организации, които искат оставката на Красимир Каракачанов.

ВМРО са възмутени от това, че снимката на Йорданов и КЗД е в неформална обстановка. Освен това има и втора снимки, което поставя въпроси - на Ачо с турското знаме и портрет на Ататюрк.
Тази сутрин в ефира на Нова телевизия Ангел Йорданов заяви, че снимката с КЗД е от семинар, в който са взели участие и други правозащитни организации. Йорданов обясни и втората снимка с това, че тя е правена в Турция.

ВМРО: Кой обвинява Каракачанов в дескриминация?

ВМРО: Кой обвинява Каракачанов в дескриминация?

Председателят на сдружение "Единство" на снимка с турското знаме и портрет на Ататюрк

"Именно това ни дава повод да се съмняваме в безпристрастността на взиманите от комисията решения и да се притесняваме от контактите ѝ с хора, близки до държави, чиито лидери имат широки "сърдечни граници", включващи и български територии. Целта на подобни надинституционални мандатни органи е да бъдат напълно независими. Организирането на семинари и каквито и да било други подобни срещи с НПО-тата, които са основен техен жалбоподател, и очевидно ядат и пият с техните представители, сериозно хвърля сянка върху работата им. Как би реагирало обществото, ако прокуратурата направи семинар за адвокатите и да пирува с тях? А помните ли скандала със семинара на съдиите, финансиран от "Америка за България"?", пишат от ВМРО.

От ВМРО настояват обществото да получи отговор защо членовете на независим орган си позволяват да правят съвместни събития и почерпки с неправителствените организации; колко чести са тези случаи; с какви пари се финансират и кои организации са присъствали на подобни мероприятия. Също така искаме отвод на Комисията по жалбата на Сдружение "Единство" и на всички други сигнали на организации, с които членовете са били в неформални взаимоотношения, каквито са подобни сбирки. Ще настояваме и за проверка на делата, заведени по жалби на тези неправителствени сдружения, и те да бъдат прекратени или анулирани."

Общественици подкрепят Каракачанов за думите му във Войводиново

Общественици подкрепят Каракачанов за думите му във Войводиново

Изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов

ОТ ВМРО припомнят и основателността на исканията на лидера им Каракачанов, както и случаят от вчера, когато курсанти са нападнати с брадва заради напрежение между шофьори на пътя.

От политическата партия заявяват, че протестът днес е срещу България: "Днес всички те скачат срещу България! Срещу същата тази България, на чиито социални помощи разчитат.

Ето защо ние от ВМРО питаме - какво е това, ако не наглост?"

Прокуратурата чу видеото на бивш жител на Войводиново

Прокуратурата чу видеото на бивш жител на Войводиново

В клипа мъжът отправя открити заплахи към жителите на селото