Ръководството на ПП "ВМРО - Българско национално движение"-Софийска област излиза с протестна декларация по повод анкети на ЛГБТИ организации, които се предоставят за попълване на учители и директори в българските училища.

ВМРО са притеснени, че през последните месеци има безпрецедентен натиск върху българските учители. "Натискът идва от редица организации, НПО и всякакви други болни мозъци. Защо казваме болни мозъци, защото именно такива хора под една или друга форма се опитват да изкривят възпитанието на бъдещото на нашата държава - децата", пишат в декларацията си от ВМРО - София област.

ВМРО са категорични, че през Възраждането "именно българското школо подготвя основите за изграждането на българската нация. Именно даскалите са първите, които не само с огнени слова, но и с оръжие в ръка поведоха народа към освобождението от 5-вековно турско робство. Днес, 140 години след Освобождението, сме свидетели на това как редица фондации се опитват да вмъкнат във възпитанието на децата ни една лъжа, по-страшна дори от лъжата наречена комунизъм".

Чрез различни способи и методи се упражнява натиск върху образователното министерство, върху директори, върху учители да се попълват измислени анкети за "джендъри", "пендъри" и всякакви други измислици. Вместо да преиздават Вазов, Ботев, Паисий те издават материали с невярна информация на наличието на нещо различно от мъжа и жената, възмутени са от ВМРО.

Допълват, че от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" участват в съвместни проекти с ЛГБТИ, вместо да се грижат за нормалната атмосфера в училище и намаляване на административната тежест за учителите, за да преподават по-ефективно. "До и без това угнетените учители достигат анкети с въпроси дали са мъже, жени или нещо си друго (и да се определят какво е това друго), вместо да се търси фокуса върху качествената работа в часовете. Такова "друго" животно няма, а всеки който твърди подобно нещо трябва да се лекува"

"Предстоят обучения на учители по съвместния проект на синдикат "Образование" и ЛГБТИ относно ценностите и правата на "другите". В близко бъдеще можем да очакваме учители, заедно с класовете си, да се включат в "София прайд" като извънкласна дейност", притеснени са от ВМРО - София област.

Снимка 337931

Източник: ПП „ВМРО – Българско национално движение“ –Софийска област

Според тях, е "крайно време е да сложи край на този цирк, на който ставаме свидетели в последните няколко месеца. Поредният опит на т. нар. Велики сили - както преди така и днес, големите държави от западна Европа, да измислят нови полове, ще завърши както всички небивалици досега - с крах. Пример Югославия, шопска нация и др".

ВМРО призовават да спре достъпът на всички фондации, организации и НПО до българските училища, да оставят на мира нашите деца, за да извършват на спокойствие основното, за което са в училищата - да учат. "За да може българските учители да възпитават бъдещите поколения в патриотичен дух, за да може от българските училища да излизат академици като Любомир Милетич, професори като Александър Балан, а не болни мозъци като тези ЛГБТИ. За да може да градим здраво българското общество", допълват те.

"Днес, 2 февруари, празнуваме традиционния български празник Петльовден - символ на мъжката сила, а не както им се иска ЛГБТИ организации - ден на сбърканите мозъци", приключват своята декларация ПП "ВМРО - Българско национално движение"-Софийска област. 

И Каракачанов иска референдум срещу гей браковете и джендър понятията
Обновена

И Каракачанов иска референдум срещу гей браковете и джендър понятията

Призовава партиите да откликнат на гласа на народа

Припомняме, във връзка с силното обществено противопоставяне и множеството протести около намерението на властта да ратифицира Истанбулската конвенция от БСП обявиха, че ще инициират референдум по въпроса.

Още в началото на годината левицата се обяви против ратификацията, въпреки че с това си заслужи и първата по-сериозна критика на лидера на ПЕС, а и бивш лидер на БСП Сергей Станишев.

Припомняме, на 3 януари т.г. министрите от третия кабинет "Борисов" приеха Истанбулската конвенция и дадоха възможност тя да бъде разгледана в парламента. Документът обаче спря още на ниво комисии.

Припомняме, че Истанбулската конвенция бе приета нееднозначно у нас. Съмнения предизвикват дефиницията за пол и стереотипите, свързани с него, както и спекулациите, че ще бъдат признати "трети пол" и гей браковете.

Светият синод се обяви против ратификацията на документа и видя в нея "духовна смърт". Мнението на православната църква бе припознато и от католическата църква у нас.

Мюфтийството също изтъкна, че Истанбулската конвенция не е привилегия за българските мюсюлмани.