От Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот информират, че продажбата на отделни активи не е приватизация и с такива твърдения се цели създаване на напрежение, съобщиха от ВМЗ-Сопот.

"Съветът на директорите на ВМЗ ЕАД Сопот за пореден път напомня - по повод необоснованите и неверни твърдения от последните дни, че предприятието е в списъка на дружествата, забранени за приватизация. Този факт категорично обяснява, че не е възможна нито цялостна, нито частична продажба на завода", пишат от дружеството.

ВМЗ Сопот отрича слухове за приватизация

ВМЗ Сопот отрича слухове за приватизация

Не е добре да се повдига въпросът за оръжейните лицензи

Повод за това открито писмо е предложения от 3 април 2019 г. от Министерския съвет Проект на решение за приватизация на три обособени части от имуществото на "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД - Сопот. Предложението бе одобрено от Народното събрание.

"Според гласуваното на 27 февруари 2019 г. от Кабинета решение, предложените за продажба активи: неизползваем склад в Калояново, хижа "Чивира" в Средна гора /неработеща от 2010 година до настоящия момент/ и недостроена сграда в Сопот /започната с намерение да е хотел, но така и незавършена от 90-те години на ХХ век до днес/, не са оперативни и необходими за реализиране производствената и търговска дейност на дружеството", се казва в писмото.

Някой иска да срине Кинтекс и ВМЗ Сопот, скочиха АБВ и БСП

Някой иска да срине Кинтекс и ВМЗ Сопот, скочиха АБВ и БСП

Дружествата били сложени на тезгяха за продажба

От ВМЗ изтъкват, че тези активи се рушат и изискват допълнителни разходи за поддръжка. След окончателно решение на Народното събрание, процедурата за продажба на имотите трябва да бъде реализирана от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

От компанията за специална продукция уверяват, че не отговарят на истината и твърденията, че се готвят съкращения в предприятието и не се дават ритмично трудовите възнаграждения на работниците и служителите.

Забавяне в изплащането на заплатите няма, нещо повече - както вече бе съобщено, целият персонал на ВМЗ получи за четвърта поредна година Великденски надбавки в размер на една минимална работна заплата за дружеството, уверяват от компанията.

АБВ скочиха срещу продажбата на части от ВМЗ-Сопот

АБВ скочиха срещу продажбата на части от ВМЗ-Сопот

Подозират опит за злоупотреба със служебно положение