Депутатът от БСП от Шумен Иван Иванов коментира пред медиите, че водната криза е обхванала и шуменския регион. И там е въведен воден режим.

Не се знае кога ще се пусне водата, притеснен е социалистът. Всичко това е резултат от некадърното управление на ВиК - Шумен, категоричен е Иванов. Дружеството било фалирало. Сметките му дори били запорирани.

Как ще приключи тази сага не е ясно, заяви още червеният депутат.

И в Шумен спряха водата

И в Шумен спряха водата

Авария на довеждащия водопровод спря водата ден преди планиран мащабен ремонт

Засега шуменци ще останат най-малко четири дни без вода. Не било ясно и кога ще бъдат отстранени тежките аварии по централния водопровод.

Според него прехвърлянето на всички ВиК дружества под една шапка е опит да се замаже всичко, което е случвало до момента.

Шуменската водоснабдителна система е сред най-проблемните у нас. Шумен е сред най-високото стойности по загуба на вода по мрежата - над 80%.

Воден апокалипсис в страната не се задава, успокоява МРРБ

Воден апокалипсис в страната не се задава, успокоява МРРБ

Само язовир "Бебреш" в Ботевград е критичен

Шумен не е заплашен от тежък воден режим, увери в последните дни на 2019 година заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. По неговите думи запасите от вода в язовир "Тича" били достатъчни за още 10 месеца. Други обаче бяха данните на Министерството на околната среда и водите, според които водоемът е пълен на 55% със 173 милиона кубични метра вода. Все пак язовир "Тича" не попадна сред четирите язовира с критичен обем, за които бе ограничено водовземането.

ДАМТН не знае актуалното състояние на критичните язовири

ДАМТН не знае актуалното състояние на критичните язовири

Отговорните за поддържката на съоръженията били собствениците им