Атанас Запрянов би останал на поста министър на отбраната в следващия служебен кабинет. Това обяви самият той, цитиран от БНТ.

Запитан дали е склонен да остане на поста и в следващия служебен кабинет, той отвърна, че това зависи от номинираната за министър-председател Горица Грънчарова, която има право да решава.

Аз съм готов да изпълнявам задълженията си, това, което правя повече от 50 години - да служа на държавата и да работя за армията, изтъкна Запрянов.

Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева също заяви, че би приела да остане и в следващия служебен кабинет, ако Горица Кожарева прецени и предложи това.

Двамата министри присъстваха на церемонията пред Военномедицинската академия за отдаване на почит към лекарите, полицаите, пожарникарите и гражданите, загинали по време на спасяването на човешки живот.

Още министри склонни да останат в новия служебен кабинет

Още министри склонни да останат в новия служебен кабинет

Покана за правителството на Грънчарова-Кожарева прие с удоволствие Георги Тахов

В края на миналата седмица, след като се срещна с президента Румен Радев, Горица Грънчарова заяви, че започва разговори със сегашните министри и други експерти. Тя има срок до 19 август да намери 19 министри. Срещите се водят в сградата на Народното събрание.

На 20 август президентът трябва да издаде указ за назначаването на новия служебен кабинет и да насрочи дата за предсрочните избори два месеца по-късно. Същият ден министрите трябва да положат и клетва в парламента.

анкета

Ще се справи ли Горица с изборите

Виж резултати

Да, за това е назначена 17.9%

Като всички останали - не 20.9%

Тя е кукла, но кой е кукловодът? 38.1%

Предстои да видим 12.8%

И през октомври се ходи за гъби 10.3%