ПП "Воля" ще помисли върху мотивите на столетницата за вота на недоверие по темата за екологията. Хората на Веселин Марешки обаче са по-скоро склонни да подкрепят вота и да съборят властта. Това стана ясно след срещата между "Воля" и БСП. Вчера от ДПС обявиха, че подкрепят левите.

Според Драгомир Стойнев разговорът е бил изключително ползотворен и експертен. От "Воля" помолили за няколко дни размисъл.

Ситуацията наистина е кризисна и те ще преценят дали ще подкрепят едно правителство, което генерира всеки ден кризи в почти всеки един сектор, или ще решат да вървим към предсрочни избори, подчерта червеният депутат. По отношение на разговорите с независимите той коментира:"Мисля, че от днес можем да ги наричаме зависими."

Горанов не събира депутати за подкрепа

Горанов не събира депутати за подкрепа

Не си търсел нова работа, защото вотът на недоверие нямало да е успешен

Според Кръстина Таскова от "Воля" казаното от социалистите било интересно. Хората на Марешки обаче се съмняват, че БСП ще внесе вот на недоверие. Ако министър Горанов каже, че намалява субсидията, те може и да променят своето решение, каза Таскова. В някои отношения социалистите работели с управляващите, според нея. Иначе, по думите й, "Воля" била опозицията в парламента.

Павел Шопов от "Атака" се оказа неподготвен за среща с левите, не знаел за такава и дали ще се разговаря със социалистите.

Припомняме, в края на декември БСП обявиха, че ще внесат вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов в областта на политиката на околната среда и водите. Причините са водната криза в Перник и горенето на италиански боклук у нас.

БСП и ДПС преброиха подкрепата за кабинета Борисов

БСП и ДПС преброиха подкрепата за кабинета Борисов

Има ли преформулирана форма на управление, се пита Йордан Цонев

Според социалистите именно обявяването на инициативата им за внасяне на вот на недоверие е отключило последващите събития - акцията заради водната криза в Перник, проверката в МОСВ и последвалите арест и оставка на екоминистъра Нено Димов.

Вчера стана ясно, че ДПС ще подкрепят вота на недоверие. Валери Симеонов пък заяви, че Обединените патриоти не са обсъждали как ще гласуват при евентуален вот на недоверие, какъвто още нямало.

Днес финансовият министър Владислав Горанов подчерта, че няма причина да организира 121 депутати, за да спасява кабинета. Той не си търсел нова работа, защото бил убеден, че вотът на недоверие на БСП няма да е успешен.