"БСП никога не е била лидерска партия и няма и да бъде лидерска партия." Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV Жельо Бойчев.

Бойчев посочи, че в БСП са приели промените в устава на партията и там един лидер има право на два мандата. Корнелия Нинова е в първият си мандат, констатира Бойчев.

По думите му при тази политика на това правителство вотът на недоверие на есен е неизбежен. Той даде пример с последната пленарна седмица. Една от вероятните теми на вота е свързана с проблемите със сигурността.

Борисов да поиска вот на доверие от патриотите, настоява Нинова

Борисов да поиска вот на доверие от патриотите, настоява Нинова

Липсата на подкрепа от страна на ОП - симптом за напрежение в кабинета

Бойчев посочи, че за осем-девет години управляващите със стъпките, които правят, щели да съсипят тотално системата на МВР. Бойчев коментира и че всеки един от секторите може да бъде подложен на вот на недоверие и изтъкна, че три месеца управляващите нямат управленска и законодателна промяна.

Относно идеята за разширяването на звеното антикорупция и прехвърлянето му към президента,  Бойчев изтъкна, че това е сериозна тема, по която тепърва ще се води дебат в БСП на есен. Той посочи, че целта на подобна промяна е да се предложи такъв орган, който да олицетворява баланса и разделението на властите.

Българите с най-ниско доверие към съдебната власт и парламента

Българите с най-ниско доверие към съдебната власт и парламента

40% от българите смятат, че "Борисов 3" ще издържи докрай

Според Бойчев е неприемливо изпълнителната власт да определя звеното, тъй като корупцията се генерирала там, където се случва разпределението на властта.  "Не може да очаквате изпълнителната власт да разследва сама себе си", коментира още той.

Социалистът заключи, че голямата задача пред БСП е да очертае друга алтернатива за България.