Много се лъжат онези, които, гледайки социологическите проучвания, вече са си повярвали. Това предупреди лидерът на АБВ Георги Първанов по повод предстоящите президентски избори.

Той бе сред почетните гости на конгреса на Народния съюз.

В духа на есенната надпревара за президентския пост, Първанов отчете, че на България е нужен държавен глава, който да олицетворява единството на нацията.

В центъра е истината, няма ляво и дясно, обявиха от новия Народен съюз

В центъра е истината, няма ляво и дясно, обявиха от новия Народен съюз

Ще излъчат президентска двойка

Повече от всякога се нуждаем от консолидация на центристките формации, защото президентските избори не предполагат всяка партия да издигне кандидат и просто да се преброим, отчете още Първанов.

По думите му е дошло време, в което да има нов политически център в широкия смисъл на думата.

Лидерът на АБВ изтъкна взаимодействието между АБВ, земеделците, Народен съюз през последните месеци. Очертавало се взаимодействие по редица важни за нацията законопроекти, управленски инициативи и редица солидни политически позиции.

„Има медийно затъмнение, но няма как това да не стигне до хората, защото се събираме вече 10-ина партии седмици наред и дебатираме националната сигурност, демографската политика, проблемите на земеделската политика, отношенията с Европа, ролята на България на Балканите“, коментира Първанов.