Корнелия Нинова е амбициозна и успя да събере разностранна подкрепа, като се опита да се освободи и от зависимостите, които й създава подкрепата. Бъдещето ще покаже дали може да действа независимо и последователно, или реагира спонтанно на процесите. Toва заяви в сутрешния блок на БиТиВи депутатът от БСП проф. Янаки Стоилов.

По молба на водещата на сутрешния блок той направи и кратка равносметка на лидерите на БСП през годините: Георги Първанов бил балансиращ, Сергей Станишев търсил съединяването и бил умерен, а Михаил Миков се опитал да реорганизира партията в опозиция.

"Одесняването" на БСП тревожи Михаил Миков

"Одесняването" на БСП тревожи Михаил Миков

В ръководството има видни симпатизанти на Виктор Орбан

Излизането на шестимата депутати от парламентарната група на БСП и напускането на партията е крайна стъпка, оцени Стоилов. Той призна, че намаляването на числения състав на БСП е постоянен процес в последните години, но според него, за да се направи такава крайна стъпка, трябва да се очертаят проблеми, които засягат хората.

Във всички партии, включително и в БСП, има друг проблем според Янаки Стоилов - че париите като че ли по-скоро са ситуативни и могат да бъдат обвинявани за това дали могат да изразяват идеи, а не дали са леви или десни.

Ако БСП успее да запази своя резултат, това ще й даде възможност да влезе в управлението и ще й даде положителна оценка. На въпрос ако това не стане, Янаки Стоилов заяви, че тогава България ще бъде застрашена да има нестабилно управление.

Според проф. Янаки Стоилов в момента страната ни няма нужда от нова Конституция. По думите му проектът за нова Конституция на ГЕРБ бил почти пренаписан и отбеляза "закачките" в социалните мрежи с това да се открия 29-те разлики.

БСП още нямала готовност да управлява, а и с кого?

БСП още нямала готовност да управлява, а и с кого?

БСП нямала партньори, няма и международна подкрепа