Бившият депутат от РЗС, сега независим, Димитър Чукарски потвърди пред депутатите от Антикорупционната комисия и пред медиите, че е подписал запис на заповед за 100 000 лева.

Той обясни, че предположил, че с тези пари РЗС ще финансира предизборната си кампания.

Припомняме, Волен Сидеров и Десислав Чуколов сезираха комисията, че Яне Янев е притискал водачите на листите на партията и ги е карал да подписват запис на заповеди. Едно от посочените имена от националистите бе на Чукарски.

Не мога да отрека, че съм подписвал запис на заповед, коментира депутатът пред медиите. Той обясни, че „сключил" договор с РЗС в лицето на лидера Яне Янев, че като водач на листа на партията Димитър Чукарски се присъединява към проекта „България на гражданите и регионите".

И ако нарушиш разпоредбите на този договор, дължиш неустойки в размер на 100 000 лева, обясни още Чукарски.
В този договор обаче не била предвидена санкция ако РЗС не изпълни клаузите по него.

Чукарски каза още, че не разполага с копия нито на записната заповед, нито на договора.

Повече подробности той не пожела да разкрие, тъй като с депутатите от антикорупционната комисия се договорили информация да не се разпространява, докато не се разбера дали прокуратурата проверява случая.

По Уикипедия:
Запис на заповед - безусловно писмено обещание на едно лице-издател (платец) да плати на друго лице-поемател фиксирана сума пари на определен падеж или на негова заповед