"Не виждам рационално зърно в поисканите оставки на тримата министри". Това заяви пред БНР независимият депутат Явор Нотев.

Припомняме, снощи стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на финансовия министър Владислав Горанов, икономическия министър Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов. Като мотив бе посочено, че така щяло да се прекъсне връзката на тези министри с ДПС. Припомняме, също, че Емил Караниколов е от квотата на патриотите. Тази сутрин заседава Съвета на управляващата коалиция

Трите министерски оставки били взети под натиск

Трите министерски оставки били взети под натиск

СДС иска свикване на Велико народно събрание

Според Явор Нотев е трудно да се разбере действието на премиера с тези оставки.

"Няма смисъл в подобно действие. Не това е акцентът на протестите. Сега се заявява желание за нови избори. Изборите са средство, не могат да бъдат цел", каза Нотев.

Вчера са били обсъдени няколко варианта за излизане от политическата ситуация на среща при премиера. На срещата са присъствали ключови министри и кмета на Варна.

"След оставките още по-неясно става кой вариант е лесният. Оставките са ход, който не се вписва в нито един от вариантите... Общото разочарование на гражданите от управлението е част от общо недоволство по света. Прогнози за ситуацията у нас е трудна", каза Нотев.