"Вече имаме план за водата от София за Перник, одобрен от Столичния общински съвет. Днес след обед започвайте да копаете." С тези думи откри заседанието на Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов. Той отчете, че първите два километра тръби пътуват и ще са тук до няколко дни и заръча да не се губят нито дни, нито часове.

Борисов добави, че 26 млн. лв. струва новият водопровод, който ще свърже София с Перник, но това бил единственият начин да се докара вода.

Премиерът съобщи, че министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро му е представил анализ на водоемите. "Следващите два дни запечатваш, спираш. МВР съдейства с всички необходими служители. НЕК нещо се ослушвали. Теменужка Петкова да провери за два частни ВЕЦ-а, които казват че не са работили, но ние се съмняваме, че са работили през нощта", каза Борисов.

В заключение министър-председателят добави, че има срок за 40 дни да е построен водопроводът до Перник, но мисли, че в рамките на 30 дни трябва да се обещае на перничани, че ще имат вода.