В условията на санкции, на голямо напрежение в полюсния свят, ние успяваме с колегата Медведев да поддържаме добри, прагматични работни отношения.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на българо-руския бизнес форум в областта на туризма. Според Борисов не бива пак като нация да се делим на русофили и русофоби. Нека гледаме важните, български интереси, призова Борисов.

20% спад на руските туристи въпреки топлината в отношенията

20% спад на руските туристи въпреки топлината в отношенията

Заради укрепването на лева, смята руският икономически министър

На среща с кмета на Бургас Димитър Николов двамата премиери са обсъдили възможността за пускане на два ферибота Бургас - Новорoсийск в Черно море.

В областта на туризма премиерът отбеляза създадените центрове за издаване на визи в 59 града и постави акцент върху религиозния туризъм. По думите на Борисов стотици милиони са вложени от държавата в църкви и манастири.

Близо 25% спад на руски туристи отчитат туроператорите

Близо 25% спад на руски туристи отчитат туроператорите

Признават, че Турция е предложила по-атрактивни оферти през 2018 г.

Конкуренцията в този сектор е коварна, коментира Борисов и допълни, че ще се постараем да бъдем по-гъвкави, защото при тази конкуренция изборът е ориентиран към цена, обслужване, качество на храна и сигурност. На пръв поглед изглежда лесно, но нашата балансирана външна политика дава до голяма степен и сигурността, акцентира премиерът. Борисов изтъкна дипломатическите отношения между България и съседните й страни като Сърбия и Косово, както и страните от Близкия изток.

С Медведев са обсъдени и въпросите по детския туризъм, за съжаление санкциите въздействат много особено в селското стопанство, където загубите на страната са милиони.

Медведев към Борисов: Изтребители винаги ще дойдат, важно е газ да дойде

Медведев към Борисов: Изтребители винаги ще дойдат, важно е газ да дойде

Ние сме в НАТО и с Русия, заяви Борисов

Борисов се похвали и със стабилният вече 20 години лев. И спазването на финансова дисциплина дава отражение, затова чакаме юли месец да ни поканят в еврозоната, обясни българският премиер. "Валутите в други държави, да не ги обиждаме, се клатят, но ние се гордеем с това, че имаме стабилна валута", подчерта премиерът.

От своя страна Медведев добави, че другата хубава валута е китайската, може да се работи и в тази посока, там пазарът е огромен.

Преносът на газ ни се полага, отсече Борисов пред Медведев

Преносът на газ ни се полага, отсече Борисов пред Медведев

Има крупни проекти, за които трябва да се поговори, каза Медведев