Радан Кънев обясни, че ултиматумът на Валери Симеонов на сайта на Министерски съвет, трябва да има обяснение. Вецепремиерът пусна ултиматум към медиите и в своя Фейсбук , в който настоява "незабавно да получи извинения от Нова телевизия, БТВ, БНТ и БНР". Управляващите са объркани, че нямат верен ход заради всички скандали с роднински назначения", коментира Кънев пред Нова телевизия.

"Моята тревога е, че тук става въпрос за една обща нервност на властта. Управляващите са объркани, че нямат верен ход заради всички скандали с роднински назначения", допълни Кънев.

Той смята, че заради безконтролния характер на властта и впечатлението, че няма алтернатива, личната отговорност на Борисов е огромна.

ГЕРБ не искат заедно с Валери Симеонов извинение

ГЕРБ не искат заедно с Валери Симеонов извинение

Не бива да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медии

"Хора като Антон Тодоров има много във властта. Байганьовщината е важен елемент на българската политика. Всеки един отделен депутат на ГЕРБ е там само по една причина - че лидерът е гарантирал за него, че партийната машина за Цветанов работи за него. Не могат днес да кажат - случват се грешки. Грешки могат да се случат в демократична партия, а не в авторитарна. Лично лидерът носи отговорността за тях и да вземе да я поеме, като отстрани такива депутати и покаже, че има власт", заяви Радан Кънев.

Антон Тодоров, неразбран и атакуван, се извини на Виктор Николаев

Антон Тодоров, неразбран и атакуван, се извини на Виктор Николаев

Депутатът не заплашвал, а предупреждавал