Закъсняваме с процедурата за българските делегирани прокурори в Европейската прокуратура. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ по повод срещата си с Лаура Коьовеши в Брюксел.

Затова европейският прокурор идва през март в България да настоява пред кабинета да започне процедурата и ще се срещне с опозицията.

Българското правителство не защитава добре там българския национален интерес, каза още соцводачът по повод срещите си в Брюксел миналата седмица. Тя не е доволна от пасивността на кабинета по Зеления пакет.

Ще поставим всички европейски въпроси в българския парламент. Нинова е доволна, че срещите й са доказали европейската легитимация на столетницата.

Кирилов иска уволнение на Миталов - уронвал престижа на съдебната власт

Кирилов иска уволнение на Миталов - уронвал престижа на съдебната власт

Правосъдният министър изпратил предложението си на ВСС

Унизително е отвън да посочват случай на корупция, изтъкна Нинова за забраната от САЩ на съдия Андон Миталов. Изведнъж правосъдното ведомство се разбързали да го отстрани от съдебната система, по думите й. Съд и процес трябвало да докажат дали Миталов е получил пари срещу съдебно решение,по мнението й.

Едва ли само това е корупцията в България, по думите на Нинова и подчерта, че повече корупция имало във властта.

Корнелия Нинова отчете активността на главния прокурор Иван Гешев, но за активността столетницата щяла да съди по осъдителните присъди.

ГЕРБ се отказват от импийчмънт, разделянето не е политика
Обновена

ГЕРБ се отказват от импийчмънт, разделянето не е политика

Аругментите за това са както юридически, така и политически

В БСП не се притеснявали от заявката за импийчмънт на държавния глава, която ГЕРБ впоследствие оттеглиха. Тя обаче е притеснена, че се атакува всеки, който критикува инакомислещите.

ГЕРБ нямали спирачка пред нищо, за са запазят едноличната си власт, според нея. Заедно срещу диктатурата, призова лидерът на червените. ГЕРБ работят срещу втори мандат на Румен Радев, смята Корнелия Нинова.

Президентът не загрявал за своя партия. Ако той направи партия тя ще е алтернатива на ГЕРБ и няма да открадне гласове на БСП. Искаме оставката на правителството, обясни още лидерът на БСП. Левите щели са засилят присъствието си на гражданските протести.

Румен Радев: Импийчмънт... най-много да напълни площадите

Румен Радев: Импийчмънт... най-много да напълни площадите

Няма да напълни нито язовирите, нито хладилниците

Столетницата не трябвало да променя курса вътре в партията. Във вътрешната битка за лидер Корнелия Нинова очаква компромати. Вече има двайсет номинирани. Номинацията на Кирил Добрев я изненадала, но всеки бил свободен да се кандидатира за лидер на столетницата партия.

Вярвам, че това, което правим е правилно, не трябва да се отказваме, убедена е соцлидерката.