"Продължаваме Промяната" не затварят пътя за преговори, но не искат да изневерят на принципите си - нулева толерантност към корупцията. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ПП и временен председател на парламента Мирослав Иванов.

По негови думи влизане в правителство с ДПС, ГЕРБ, ИТН с настоящите им лидери ще бъде прекалено голям компромис с ценностите на ПП.

Иванов бе категоричен, че от партията остават верни на това, което са казали, а именно съдебната реформа и антикорупционната програма.

Той посочи, че ако депутатите от "Има такъв народ" желаят да подкрепят програмата им, състав на правителство и кабинет е възможен. Ако тяхното ръководство се запази, не виждам как ще се състави кабинет, заяви обаче той.

Лорер: Изграждането на ново доверие с ИТН е труден процес

Лорер: Изграждането на ново доверие с ИТН е труден процес

Определя следващите избори като референдум за законова държава или стария път на статуквото

По негови думи ИТН не са диалогични и вървят в прекалено различна посока от тази на ПП, БСП и "Демократична България". Иванов даде пример със саботиране на Комисията по конституционни и правни въпроси. Това беше поредният явен сигнал, че колегите от ИТН, с това ръководство, не желаят да извършат антикорупционната реформа, подчерта той.

Иванов посочи, че фокусът на ПП не е отиване на избори, но обясни, че за партията му е безпредметно да се съставя кабинет, който не иска да извърши съдебната реформа и да се бори с корупцията.

Именно в борбата с корупцията виждаме основния двигател оттук нататък за промени, категоричен бе Иванов.

Сандов: Без ПП не можем да дадем решение на настоящата криза

Сандов: Без ПП не можем да дадем решение на настоящата криза

Климатичните промени са слонът в стаята, който не виждаме, предупреди екоминистърът