Преди минути ДАНС влязоха в "Кинтекс". Това написа във "Фейсбук преди около час бившият изпълнителен директор на държавното дружество Александър Михайлов.

Той заявява, че се изземват документи и информация за плащанията на дружеството във валута.

"Това се случва часове, след като в ефира на bTV разказах схемата за източване на държавната фирма, която хората на Корнелия Нинова активираха в последните дни. По нея, само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма от Дубай - фалшив посредник", пише още той.

Александър Михайлов: За два дни източиха от Кинтекс 800 000 лева

Александър Михайлов: За два дни източиха от Кинтекс 800 000 лева

Парите превеждат на офшорна фирма от Дубай

Бившият шеф на "Кинтекс" изтъква, че е бил уволнен преди 3 месеца, защото отказал да участва в тези схеми.

"Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък. Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи бушони в "Кинтекс", които сега ще изгорят. Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети", отбелязва той.

Михайлов допълва, че данъкоплатците в България са платили 800 000 лева на офшорка в Дубай и още 70 000 лева, за да води държавата дела срещу него по разпореждане на Корнелия Нинова.

Бивш шеф на Кинтекс: Нинова заведе дела срещу мен с държавни пари

Бивш шеф на Кинтекс: Нинова заведе дела срещу мен с държавни пари

Назначила за шеф на НИТИ Казанлък БСП-активистката Румяна Друмева

"Това е наследството от управлението на Председателя на БСП. Днес не се радвам, че истината победи. Днес съм гневен, защото такива хора винаги излизат сухи. Те ще продължат да говорят красивите си лъжи и ще се намират наивници, които да им вярват. Жалко за България.

P.S. Поздравления към ДАНС за бързата реакция, може и да име искрица надежда за Родината ни", посочва още той.

Снимка 583804

Източник: "Фейсбук" профил на Александър Михайлов

БНТ също информира, че се проверяват плащанията на дружеството във валута и данни за преводи към офшорни фирми и банкови сметки в Близкия и Средния изток, позовавайки се на свои източници. От ДАНС и Софийската градска прокуратура не са потвърдили пред националната телевизия, но не са и отрекли за проверките, като са отказали да коментират и да дадат информация по случая.

От Министерство на икономиката, цитирани от БНТ, съобщават, че са получили сигнали за финансови нарушеине в "Кинтекс", които са предадени на разследващите, заедно с документи по темата, с които самото министерство разполага.

Припомняме, че вчера и Изпълнителният директор на ДКК и член на борда на директорите Смиляна Нитова заяви, че в 17.30 часа на 8 август, в края на работния ден, двама служители на Министерството на икономиката влезли в "КИНТЕКС", за да се снабдят с фактури и документи, които в крайна сметка са им били предоставени.