Започна процес по източване на държавното дружество "Кинтекс", пише бившият му изпълнителен директор Александър Михайлов. Той разполага с информация и документи за 2 скандални превода към мнима офшорна компания от Дубай, които вече възлизат на общо 804 110 лева.

Назначеното от Корнелия Нинова ръководство на "Кинтекс" започна плащания по договора с мнимата офшорна компания, който аз като директор прекратих, написа в писмо до медиите бившият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов и припомни, че той е алармирал за това при своето освобождаване.

Бившият шеф на Кинтекс: Г-жа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4 200 т оръжие

Бившият шеф на Кинтекс: Г-жа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4 200 т оръжие

Нинова поставила капан на президента Румен Радев

До тук са дадени над 800 хил. лв. по сметка в Дубай, пише Михайлов и прилага своята докладна до Нинова, изпратена докато той е изпълнителен директор на "Кинтекс".

"Има натиск за плащания по този договор без насрещни ангажименти. Подчертах, че докато съм директор аз подобно плащане няма да позволя. Дни след това бях освободен", пише Михайлов.

Снимка 583598

Източник: Александър Михайлов

Според него това разяснява истината за неговото уволнение.

За два дни източиха от "Кинтекс" 800 000 лева, превеждат тези огромни суми на офшорна фирма от Дубай, пише Александър Михайлов.

Бившият шеф на "Кинтекс" сигнализира за още смени на шефове на тъмно

Бившият шеф на "Кинтекс" сигнализира за още смени на шефове на тъмно

Според Александър Михайлов целта е Корнелия Нинова да бетонира свои верни хора в ключови предприятия

"Преди 3 месеца все още като изпълнителен директор на "Кинтекс" изпратих доклад до тогавашния министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, в който заявих, че се оказва натиск на държавното дружество да плаща огромни суми на фиктивен посредник - офшорна компания, която не е предоставила никакви услуги в замяна. Ясно заявих, че докато съм на този пост, аз няма да допусна това. 3 дни по-късно бях освободен", припомня хронологията на събитията Михайлов.

За него днес, 9-и август, е и Видовден за истинските причини за уволнението му и последвалата репресия срещу Михайлов чрез изфабрикувани съдебни дела, посочва самият той.

Михайлов изтъква, че лъжите на бившия икономически министър Корнелия Нинова вече са ясни за българското общество.

Бившият шеф на „Кинтекс“ с жалба в съда срещу Нинова

Бившият шеф на „Кинтекс“ с жалба в съда срещу Нинова

Той публикува входираната и жалба в съда.

"Месеци на ред тя твърдеше, че няма общо между моето уволнение и спрените от мен схеми в Кинтекс. Днес обаче назначеното от нея ново ръководство върна именно офшорката фалшив посредник, чийто договор бях прекратил", казва още бившият шеф на оръжейното дружество.

Според него ситуацията е толкова скандална, че вече има подадени сигнали в Прокуратурата от действащи служители на "Кинтекс", които не могат да гледат безучастно как държавно дружество с 55-годишна история се руши и се гаврят с труда им. 

Бившият директор на Кинтекс излезе с отворено писмо до оръжейния бранш

Бившият директор на Кинтекс излезе с отворено писмо до оръжейния бранш

То е в отговор на публикацип на Сдружение Българска отбранителна индустрия - акад. Стефан Воденичаров

"Корнелия Нинова непрекъснато говори за корупция и източване, а се оказа, че точно нейните кадри нагло извършват това, срещу което тя (уж) се бори. Къде е сега грижата й за хората и техните доходи?", пише Михайлов.

Той два пъти е бил уволнен, заплашван с прокурор, разследван и е обект на две измислени (според него) съдебни дела, вероятно по заповед на Корнелия Нинова. 

  Защо ДАНС не се самосезира за думите на Ал. Михайлов за "Кинтекс", питат от бранша

Защо ДАНС не се самосезира за думите на Ал. Михайлов за "Кинтекс", питат от бранша

Отбранително сдружение оспори думите на бившия шеф на „Кинтекс“

"Няма такава репресия. Обществото също плаща милиони от неговите пари, за да се вървят нечии схеми. Аз обаче няма да изоставя справедливостта и ще се боря до край. Подадох сигнал в Министерството на икономиката и индустрията с вх. № 94-А-228/08.08.2022г. и очаквам незабавни мерки за спиране ограбването на "Кинтекс". Очаквам и Прокуратурата да се намеси вече, пише Александър Михайлов и изтъква, че по делата срещу него са платени над 70 000 лева държавни пари за хонорари и такси.

Нинова уволнила шефа на "Кинтекс" по препоръка на инспектори

Нинова уволнила шефа на "Кинтекс" по препоръка на инспектори

Проверката е изпратена и на прокуратурата и на АДФИ