"Този човек, който се самоопределя като експерт, си позволява да компрометира пред чужди посолства военни аташета и мисии бизнес, работещ по българските и международните правила.".

Това пишат от Сдружение "Българска отбранителна индустрия - акад. Стефан Воденичаров" ден след като бившият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов на извънреден брифинг пред сградата на Министерството на икономиката каза, че българска отбранителна индустрия стига до Украйна по времето, когато Русия нахлу в Украйна, а българският парламент реши, че ще предоставя техническа помощ, но няма да даде оръжие на Украйна

Украинският посланик с нота до МВнР за оръжие

Украинският посланик с нота до МВнР за оръжие

80 руски танка ще бъдат ремонтирани в България

От неправителствената организация категорично възразяват срещу недоказаните обвинения на отстранения от поста директор на "Кинтекс" ЕАД Александър Михайлов, че фирми от Сдружението извършват износ към държави, за които има забрана или ограничения върху доставките на въоръжение.

"По принцип, всеки бизнес в определена степен се нуждае от "тишина", тъй като в условията на световна конкуренция всяка непремерена дума може да донесе вреди. В този смисъл е недоумението на СБОИ от упоритите опити на въпросната личност да "търси и вади кирливи ризи" там, където ги няма. За нас, членовете на Сдружението, Александър Михайлов е позор със своето антибългарско поведение. Ако целта му е да очерни бившите си колеги от бранша, нека да е спокоен, защото успя. За жалост, това не му прави чест, нито пък е достойна постъпка на човек, който доскоро е заемал високопоставена и отговорна позиция", се казва в посланието.

От сдружението питат защо ДАНС, Прокуратурата и други органи не са се самосезирали, за да проверят твърденията на Александър Михайлов. 

Началникът на кабинета на Нинова оказвал натиск на ВМЗ-Сопот за износа на оръжия?

Началникът на кабинета на Нинова оказвал натиск на ВМЗ-Сопот за износа на оръжия?

Нинова се притеснява от информация за оръжие за Украйна през посредници в Полша, според бившия директор на "Кинтекс"

"В други държави човек като него, издаващ периодично търговски тайни на държавни предприятия като "Кинтекс", ВМЗ-Сопот и други фирми от Военно-промишления комплекс на Република България, би бил санкциониран. Защото е очевидно, че за него националната сигурност и защитата на българските интереси в една сложна обстановка не стоят на дневен ред", категорични са членовете на СБОИ.

Съпредседатели на сдружението са Петър Чолаков, Петър Петров, Петър Георгиев

Кметът на Сопот до Кирил Петков: Не допускайте БСП да кадрува във ВМЗ

Кметът на Сопот до Кирил Петков: Не допускайте БСП да кадрува във ВМЗ

Един от новите шефове е бивш зам.-кмет, объркал проектите на общината