Организаторите на протеста срещу Закона за шума събират участници с лъжа. Това заявиха от НФСБ в своя официална позиция по повод инициираната в социалните мрежи протестна проява.

Уважаваме правото на свободно изразяваме на мнение, но не и разпространяването на неистини и откровени лъжи, посочват от партията.

Протестиращите твърдят, че законът забранява работата на заведенията след 22.30 ч. Това обаче категорично не отговаряло на истината и не присъствало като текст в закона, обясняват от НФСБ.

Според чл. 16 А, ал.2 от Закона за защита на шума в околната среда се забранява единствено озвучаването на открити площи във времето между 14 и 16 ч. следобед и 23.00 ч. до 08.00 ч. през нощта, уточняват те.

Ресторантьори против новите изисквания на Закона за шума

Ресторантьори против новите изисквания на Закона за шума

Настояват президентът да наложи вето на промените

От НФСБ уверяват, че никой нямал намерение да пречи на гражданите да се веселят, просто се въвеждал ред, така че тези, които се веселят да не пречат на тези, които искат да почиват.

Категорично възразяваме срещу подобни опити обществото ни да бъде подведено от хора, които използват лъжи, за да оправдаят собствените си нарушения на законите, завършва позицията на партията.

Припомняме, след като депутатите приеха промените в закона за шума в околната среда., Валери Симеонов заяви, че е доволен, че е спрял шумовата анархия у нас.

От своя страна депутатът от БСП Христо Проданов заяви в кулоарите на Народното събрание, че от левицата са скептични, че законът няма да работи.

Днес предстои ресторантьори и собственици на заведения да внесат искане в Президентството държавният глава да наложи вето на промените, които бяха приети от депутатите. Според бизнеса прилагането на Закона ще причини сериозни икономически загуби за целия туристически сектор.

Законът за шума строг и към младоженеца, и към свата, и към кума

Законът за шума строг и към младоженеца, и към свата, и към кума

Валери Сименов убеден, че се преодолява нелепата организация по контрол