Депутатите от парламентарната група на "Продължаваме промяната" не уважиха поканата на коалицията ГЕРБ/СДС да проведат разговор за съставяне на правителство в рамките на първия проучвателен мандат.

Зала "Изток" на законодателния орган остана празна, като не дойдоха нито представители на ПП за насрочената среща с кандидата на ГЕРБ за премиер, както не дойде и самият Габровски.

От "Продължаваме промяната" са отказали срещата с кандидата за министър-председател на ГЕРБ Николай Габровски чрез писмо. Така са направи и ПП "Възраждане", които още вчера обявиха, че първият мандат ще е несъстоятелен.

Следващата среща на Николай Габровски, на която той да убеждава парламентарно представените партии, че първият мандат заслужава подкрепа, предстои да е с ДПС от 10.30.

Вчера по време на срещата си с представителие на "Български възход" и Стефан Янев, Габровски потвърди, че през почивните дни ще бъде предоставена проектопрограма с ключовите приоритети, която ще бъде и публикувана публично.

Николай Габровски ангажирал вече надпартийни личности

Николай Габровски ангажирал вече надпартийни личности

Габровски и Янев намериха редица пресечни точки

Вчера се състояха и срещите на Николай Габровски, съпроводен от Томислав Дончев и Десислава Атанасова с "Демократична България" и с БСП, на които номинираният за премиер получи два пъти "не". Неясно остана дали "Български възход" са склонни да дадат гласа и подкрепата си за правителство с първия мандат на ГЕРБ/СДС. 

Николай Габровски трябва да изпълни мандата със срок до понеделник, когато трябва да заяви и имената на правителството си пред президента Румен Радев. 

Задачата на Габровски: Да измъкне политическата класа от тресавището

Задачата на Габровски: Да измъкне политическата класа от тресавището

Бойко Борисов разчита на подкрепата на системните партии