Заместник-министърът на отбраната Ралица Симеонова подава оставка. Това обяви тя  с остро съобщение във Фейсбук". Причината за оттеглянето ѝ е несъгласие с водената от властите ни политика.

"Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността "заместник-министър на отбраната". Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет", пише Симеонова.

"Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики", пише още Симеонова.

Не знам защо все още говорим за национална политика, посочва Симеонова. По думите й осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. "И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят", посочва Симеонова.

Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност, завършва поста на Ралица Симеонова.

В разгара сме на криза, която вече сериозно размести пластовете в системата на международните отношения и е напът да промени нейната логика. Това заяви вчера бившият министър на отбраната Стефан Янев във видеообръщение, публикувано в личния му профил във Фейсбук.

По негови думи тази криза има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа и до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които взимаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, предупреди той и допълни, че перспективата не изглежда никак добра.

Логична или проблемна е оставката на Стефан Янев?

Логична или проблемна е оставката на Стефан Янев?

Андрей Райчев: На президента беше ударен шамар

Причината според него е, че поведението на основните политически сили в страната в момента е "базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези".