Някои е подготвил това нещо и е направил така, че да се затрудни обективната истина, но ще успеем. Когато приключи разследването, ще бъде обявен неговият резултат.

Това заяви вътрешния министър Бойко Рашков по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия. Той отговори на въпрос на Виктория Василева от ИТН във връзка със заплашителния СМС, получен от депутата от ИТН и кандидат за нов управител на БНБ Любомир Каримански.

ГЕРБ заподозряха ПП за заплахите срещу Каримански

ГЕРБ заподозряха ПП за заплахите срещу Каримански

Завърнаха се мутренските времена, заяви Атанасова

Рашков обясни, че се работи активно по образуваното досъдебно производство, а за да може да има валидни действия по разследването, е по-добре да има образувано досъдебно производство. Любомир Каримански е бил в ГДНП. Установено било къде точно лицето, написало СМС-а е получил картата. Лицето, което е писано като получател на картата, няма логика да бъде чужденец, но е напуснал страната.

На този етап Бойко Рашков няма нещо конкретно, което може да се каже за заплахата спрямо прокурор Ангел Кънев. Вътрешният министър призна, че разследването върви трудно, като самият той недоумява как в спецпрокуратурата, където човек може да влезе трудно, се появява такова нещо. Рашков увери, че се извършва проверка по разследването и като приключи, обществото ще бъде уведомено.

По време на изслушването се разрази и спор между Бойко Рашков и депутата от ГЕРБ/СДС Маноил Манев с взаимни обвинения.

"Вие сте един полицаи от ТЕЦ-овете в ТЕЦ Марица Стара Загора.". - Така вътрешният министър Бойко Рашков отговори на депутата. Скандалът тръгна от обясненията за исканите от МВР промени в НПК.

Рашков уточни, че няма защо с промените в НПК да се правят асоциации за байпас на прокуратурата. Поканени били представители на парламента, прокуратурата, адвокатурата и предварително им бил раздаден проектът, който е изготвен за промени в НПК. Получила се добра дискусия, при която нямало сериозни възражения, които предлага Рашков.

"Предложенията са свързани с това да се даде възможност на разследващия орган да се даде да бъде истински разследващ орган, да решава процесуални въпроси по най-бързия начин, като е под контрола и надзора на прокуратурата и на съда", обясни министърът.

Бойко Рашков ще си промени поведението тогава, когато ГЕРБ престане да извършва престъпления спрямо изборния процес.

"Тази комисия ще я водите ли вие, или министърът, запита Маноил Манев председателя на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че е поласкана, че част от парламентарната процедура по блиц контрола е посветена на ГЕРБ и лично на нея. Господин Рашков, макар и министър на вътрешните работи, не може да произнася присъди от парламентарната трибуна и от заседание на парламентарна комисия. Това, което се случва, е рецидив - Рашков замахвал папки от парламентарната трибуна и арестувал от кабинета на премиера.

Председателят на ресорната комисия Атанас Атанасов я запита какво конкретно иска от него, а Атанасова заяви, че трябва да прекъсва министъра, когато се изказва