С викове "Оставка" депутатите посрещнаха здравния министър Костадин Ангелов.

Тя отдавна е подадена, изтъкна той. Със загриженост той изслушал депутатите. Не разбирам едно, кога сме истински - когато говорим от парламентарната трибуна или когато стоим в залата без маски, подчерта той.

Ето, госпожо Дончева, вие не носите правилно маската, скастри той заместник-председателя на НС. С критика той се обърна и към останалите депутати, като дори и председателят Ива Митева посегна и си сложи маската.

Благодаря ви , господин Хаджигенов, че си сложихте масова, обърна се той към народния представител от "Изправи се! Мутри вън!". Госпожо Манолова, не искам да водя диалог с вас, обърна се към депутатката Костадин Ангелов.

Българските лекари не заслужават това, което се случва в тази зала, отсече Ангелов вече от името на лекарското съсловие.

Предизборната кампания свърши преди повече от седмицата, припомни здравният министър. Припомни и как някои сега вече депутати са горили маски и са отричали съществуването на пандемията.

Мен ме е срам като лекар, обясни Ангелов.

Той изтъкна, че здравният министър носи отговорност за управлението на кризата, а не НОЩ. Мерките се подават от главния държавен здравен инспектор, изтъкна министърът. Той ще продължи да дава брифинги за пандемията.

И с третата вълна се справихме, подчерта Костадин Ангелов.

Депутати влизали в болниците за два дни и за да си направят снимка, по думите му, а лекарите продължавали да водят битка.

Коронакризата стои като предизвикателство пред българските граждани, коментира здравният министър. Само екипната работа може да спаси пациента, докажете, че хората в тази зала са на висотата да спасят цяла България, настоя Костадин Ангелов.