"Всичко това, което се случва в последните седмици, е може би най-жестокият удар по Конституцията, по Народното събрание, по прокуратурата, по съдебната власт и т.н."

Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя отказа обаче да коментира очакваните компромати от страна на депутата от ПП Радостин Василев срещу ръководството на партията с мотива, че няма как да се обсъжда нещо, което все още не се знае какво е.

Ако останалите политически сили били послушали БСП, смята соцлидерката, то законодателният процес щял да бъде много по-напреднал. "Оставаме на същото мнение и страшно съжалявам, че през този един месец не ни чуха другите партии. Трябваше да се съберем всички парламентарни партии и да определим важните задачи за България, да определим срок, да излъчим надпартийно правителство, в което няма лидери, няма политически фигури и досега, поне на първо четене, да сме разгледали бюджета."

Именно бюджетът е най-важното в настоящата ситуация, а първата и втората политическа сила го поставят заложник на това какво мнозинство ще се състави, възмути се Нинова.

Спира ли държавата на 10 юни?

Спира ли държавата на 10 юни?

Картата с блокирания бюджет, ако бъде изиграна, ще е по-скоро игра на нерви и на прехвърляне на вина (blame game)