Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол отговори на писмо на Корнелия Нинова, в което тя се оплаква от членове на ГЕРБ, чийто изказ е подразнил Нинова, съобщиха от БСП. Писмото е от 8 юни 2017 г.

В отговора на Жозеф Дол се препотвърждава неодобрението от страна на Европейската народна партия спрямо всякакъв вид език на омраза и разделение - и то от всички страни.

В НС: Нинова пее ария на наглостта, според ГЕРБ
Обновена

В НС: Нинова пее ария на наглостта, според ГЕРБ

БСП отвръщат с: "политически травестит"

"Качеството на политиката в България, както във всяка друга страна, може само да спечели от нормален и цивилизационен диалог между всички политически сили. Надявам се, че всички политически партии в България, от целия политически спектър, ще се отнесат сериозно към тази задача и ще сложат край на тази будеща съжаление ситуация", пише още Дол.

В своето писмо Нинова дава пример, че депутати от ГЕРБ, които са част от политическото семейство на ЕНП, всяват омраза, агресия и конфонтация. "В българския парламент те наричат опозицията "небългари", "безродници", "кръвопийци", "убийци", пращат я в Сибир и Северна Корея", пише Нинова.

Тя припомня, че на последните парламентарни избори БСП получи подкрепата на близо един милион български граждани. "Заклеймяването на партията ни е агресия не само към нас, но и към всички хора, които ни гласуваха доверие. С изказванията си Вашите колеги от ПП ГЕРБ поставят линии на разделение не само в парламента, но и в българското общество", категорична е Нинова.

С поглед към предстоящото европредседателство на страната ни Нинова пише, че вместо да водим дебат за общото ни бъдеще в Европа, за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени, представителите на вашето политическо семейство от ГЕРБ използват реторика от миналото. Тя дава пример - заклеймяване на политическия опонент и обиди.

Нинова акцентира, че нейната партия ще подходи отговорно и ще предложи визията за бъдещето и развитието на Европейския съюз. "Съюз, който залага не на насаждане на омраза и разделителни линии, а Съюз, основан на европейските ценности- свобода, солидарност, единство и сигурност", допълва още Нинова.